30 maj 2014

Om det må vi berätta

F d politikern Mona Sahlin och konstnären Dror Feiler har fått hakkors målade på sina ytterdörrar. Istället för att ta avstånd från dådet och allt som symbolen står för, retar folk upp sig på att de utsatta går ut i tidningarna nu.

I kommande val i höst i Sverige ställer det nazistiska partiet Svenskarnas parti upp i hela 35 kommuner. De håller nu på att bygga upp en social legitimitet och en lokal förankring. Detta går bl a till så att partimedlemmar erbjuder sig att t ex städa hemma hos äldre människor eller gallra i deras trädgårdar.
Svenskarnas partis rasideologiska föreställningar handlar om den genetiska svensken. Tanken är att alla svenskar i framtiden skall gentestas. Och de som inte har rätt blod är inte välkomna att stanna.

Tyskland representeras för första gången i internationella sammanhang av en nazist. Man kan med fog säga att en gräns har passerats när det nu finns en tysk nazist i Europaparlamentet.

Snart finns inga överlevande kvar efter nazisternas dåd i Hitlertyskland som kan förtälja om övergreppen. Detsamma gäller för förövarna. Därför är det viktigt för oss andra att minnas deras vidriga människosyn och förintelsens offer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar