31 aug. 2014

Vi får tacka dig och Otto så mycket för julklapparna

Det unga tu. Till vänster i spegeln syns fotografen. 
Ottos fästmö, hans blivande hustru och min farmor, Anna har fått sig ett vykort tillsänt i Danmark. Därmed förstår vi att förlovning och det som sedan skall bli är officiellt. Anna firar nu jul med sina kommande släktingar.
Var Anna nervös inför besöket? Och vad tänkte Ottos föräldrar på när de nu skulle möta och välkomna Ottos utvalda. Hur gick de med språket? Förstod de varandra?

Inget av det vet vi, bara att svärmodern varmt välkomnade Anna i förra brevet.


Mellan förra brevet till Otto och detta vykort till Anna, har också världsfreden äntligen inträffat. I mitten på november kunde Europas kyrkklockor slutligen ringa in den efterlängtade freden. Då hade ca 9 miljoner soldater stupat och ca 7 miljoner civila omkommit. 


Vykortet med motiv över Stockholms Slott kommer från Annas syster Eva. I det skriver Eva om familjen hemmavid och nämner bl a att det går bra för deras Fader på badet. Alltså arbetar även han på badet där också Anna har sitt dagliga värv. Eva tackar slutligen Anna och Otto för julklapparna. Fadern, skriver Eva, blev så glad att han grät. Vi kan förstå att Otto visade sig generös även mot sina nya släktingar.

Läs brev nr 31 på Danska brev

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar