5 aug. 2014

Att inte minnas historien är att glömma de levande

Vart är skutan Sverige på väg?
Det är inte längre politiskt korrekt att tala om olika rasers olika karaktärer. Eller att utifrån en person dra slutsatser om en grupps varande eller låtanden. Om detta kan vi nog alla vara överens. Trots det verkar det finnas ett undantag från den regeln. När det gäller romer så existerar en obehaglig acceptans för rasistiska åsikter. Historier cirkulerar om hur "Zigenare" luras, lär upp sina barn till tjuvar, ägnar sig åt koppleri och häleri m m. Det visar att varken Sverige, svenskarna eller Europa har gjort upp med sin mörka historia.

Det rasbiologiska institutet är exempel från vår egen grymma historia. Polisens romregister i Malmö i år är lika aktuellt som tragiskt nutida exempel. Ett annat exempel är de aktuella förslagen om utvisning av romska EU-migranter. Detta trots att romerna lämnat sina länder för att dessa inte respekterar deras rättigheter.

Mellan år 1942 till 1944 tvångsförflyttade den rumänska regeringen den romska befolkningen till karga platser i nuvarande Ukraina. Platser där det var uppenbart att de skulle svälta ihjäl.
För mer information om bl a Zigenarnatten 3 augusti gå till http://www.levandehistoria.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar