3 aug. 2014

Rädda Barnen nekar SD utrymme i sin tidning

Värna världens barn
I våras listade Rädda Barnens tidning riksdagspartiernas barnrättspolitik. Frågorna handlade om barns rättigheter i Sverige, viljan att förbättra utsatta barns villkor samt skolans roll och resurser utanför densamma.

Rädda Barnen är en partipolitiskt och religiöst obunden folkrörelse med ca 70 000 medlemmar. De för en dialog med alla partier som för barnrättsfrågor framåt. Till dessa partier hör inte SD.

Rädda Barnens Generalsekreterare Elisabeth Dahlin förklarade uteslutningen för Dagens Nyheter med att SD:s politik går stick i stäv med organisationens värdegrund. SD:s motstånd mot att Sverige skall vara en trygg plats för barn på flykt, är en sådan sak.

Elisabeth Dahlin pekade även på att SD vill sänka straffmyndighetsåldern till 13 år, vilket strider mot FN:s barnkonvention. Men framför allt är Sverigedemokraterna emot det multikulturella samhällsbygget, menar hon. Därför har Rädda Barnens styrelse har beslutat att man inte deltar i SD:s arrangemang eller bjuder in SD till egna dylika.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar