17 aug. 2014

SD och Svenskt Näringsliv ser olika på Sverige och framtiden

Jag är inte feminist. Jag är sverigedemokrat, socialkonservativ och nationalist, men jag tror på jämställdhet, sade Jimmie Åkesson i sitt sommartal. Genom detta tal och genom hans tidigare tal löper ett starkt motstånd mot Sveriges flyktingmottagande.

Jämställdhet innebär att vilja att kvinnor och män skall ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter. Feminism betyder att man vill ha jämställdhet mellan könen. Så hur Åkesson kan vara för det ena, men inte för det andra är en fråga.

En annan också viktig fråga som hänger kvar är den var alla människor som flyr för sina liv skall ta vägen om inte andra och förskonade länder tar sitt ansvar för dem. På detta får vi inget svar. När samme Åkesson avhandlat islamismen som hotet mot världen utlovar han åtgärdspaket mot inbrott i hemmet och stärkt kvinnofrid.

Organisationen Svenskt Näringsliv har en annan och motsatt syn på Sverige och invandring. I en helsidesannons meddelar nu organisationen Svenskt Näringsliv med underskrift av 18 av landets ledande näringslivschefer att de välkomnar ett öppet Sverige. De skriver "Vi menar att mångfald, oliktänkande och öppenhet är en förutsättning för att vi ska fortsätta växa".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar