1 juli 2014

Avhoppade SD-politiker – bra eller dåligt?

Politiker väljs för att driva sina väljares åsikter. Om de inte gör det så är det dålig respekt mot väljare och ett underskott i det politiska systemet. Nu visar det sig att i Stockholm har var fjärde SD-politiker hoppat av sedan förra valet år 2010. I sex av 18 kommuner har de inte lagt någon motion eller ställt en enda interpellation.
Robert Stenkvist partiets tillträdande länsordförande, säger i DN, att vi tycker det är jättesorgligt. I en kommun hade vi en kandidat som vi träffade och fikade med. Han intygade att han ställde upp på partiets linje, men sedan gick han inte på fullmäktiges möten, fortsätter denne.

Man kan fundera på SDs sätt att rekrytera medarbetare. Michael Rosenberg kommunalråd i Helsingborg är en av SDs allra mäktigaste personer och ordförande för valberedningen på riksnivå. Rosenberg är dömd för en mängd olika brott, har avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff för grov stöld och bedrägeri. Sin kriminella bakgrund av betydande omfattning och allvarlig art har han mörkat väl tills DN och Helsingborgs Dagblad avslöjat honom.

Efter järnrörsskandalen för några år sedan gick SD ut bl a med direktivet att deras folkvalda inte skall vara kriminellt belastade. Michael Rosenbergs har trots detta med                                                                                  partiledningens vetskap och goda minne kunnat fortsätta sin                                                                      karriär uppåt och framåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar