18 sep. 2014

Det är inte invandrarna som är problemet

Röd flugsvamp, vacker men livsfarlig
Det är smärtsamt att inse att ett fascistiskt parti nu är Sveriges tredje största parti. Lika svårt att ta in att så många valt att ge ett parti utan egentlig politik, så stor makt.
För bara två decennier sedan drev partiet kampanjer mot utlandsadoptioner, varnade svenska flickor för att inte skända sin ras genom samröre med utlänningar, deltog i demonstra-tioner tillsammans med terrorgruppen VAM.

När partiet förstått att ovan inte var politiskt gångbart så böt man hatobjekt till bl a romska tiggare och muslimer. Utrikespolitiskt har SD nu uttalat sitt stöd för Rysslands aggression mot Ukraina.
Företrädare för partiet arbetar idag med att utestänga alltför granskande media och journalister. Vad kommer sedan? Att glömma så fort är farligt.

Väljare har nu möjliggjort för ett fascistiskt parti att kassa in nästan 95 milj i olika typer av partistöd de kommande fyra åren. Med miljonerna i ryggen kommer partiet kunna bygga och cementera sin organisation.

Alla demokratiska partier i riksdag, kommuner och landsting har nu ansvar för att ta diskussionen om den rasism som finns i majoritetssamhället. Och alla vi som inte lagt vår röst på detta parti har en uppgift att i vardagen stå upp för ickefascistiska värderingar.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar