4 jan. 2015

Invandrarna en vinst för Sverige

Invandringens långsiktiga följdverkningar bör lyftas fram och hyllas, skriver Dick Harrison i DN. Dick Harrison är forskare och professor i historia och menar att Sverige tjänat på invandringen genom tiderna. Invandringen har gett landet en demografisk, kulturell och ekonomisk nettovinst som svårligen kan överskattas, skriver han.
Detta fenomen är  inte något unikt för Sverige utan gäller genom alla tider av fred och för alla typer invandring d v s både flyktingvågor och arbets-kraftsimmigration. Ju fler invandrare, desto starkare stat, menar historieprofessorn.

Som paradexempel nämner artikelförfattaren USA. Dick Harrison menar att det finns inte ett enda historiskt exempel på att invandring varit negativ för mottagarlandet.

Anledningen till SD:s envishet att se invandring som problem menar historikern kan bero på tre saker 1) Usla historiekunskaper, 2) En rasistisk vilja, 3) En dumhet som grundar sig i kortsiktighet.
Dick Harrison efterlyser nu att övriga politiska partier formulerar ett ställningstagande som utgår från att invandring är ett positivt fenomen som bör bejakas och inte ett elände som måste hanteras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar